Onze erkende elektriciens staan u graag te hulp voor alle klussen omtrent het plaatsen en het vervangen van de stoppen in de meterkast. Op deze pagina vindt u informatie over wanneer u het beste de groepenkast vervangt. Welke onderdelen cruciaal zijn en wat het mag kosten. De informatie zal uitgebreider worden, dus mocht u meer informatie willen, dan kunt u contact met onze elektriciens in Den Bosch opnemen.

Ik wil meer informatie over:

Wanneer moet je de groepenkast vervangen?

We leggen u graag uit wanneer u uw groepenkast moet laten vervangen of hoe u het aantal stoppen in uw meterkast kunt uitbreiden. Wij helpen u graag met het plaatsen van een nieuwe meterkast met voldoende stoppen.

Het vervangen van een groepenkast is nodig in een aantal gevallen.

  1. Wanneer de oude groepenkast in een oudere woning aan vervanging toe is.De groepenkast in uw meterkast is het hart van uw elektrotechnische installatie. Daarom is het belangrijk dat deze aan alle eisen van de moderne tijd voldoet.
  2. Wanneer er regelmatig kortsluiting voorkomt, is dit een teken van overbelasting. Laat een elektricien in Den Bosch naar het probleem kijken. BDV Montage ziet snel wat er moet gebeuren in de meterkast zodat de stoppen niet telkens doorslaan. Zorg er voor dat de kans op brand door elektrische overbelasting minimaal wordt.
  3. Wanneer er een huis is gebouwd,  dan wordt er een groepenkast geïnstalleerd. Dit is gunstig, want er kan direct nagedacht worden aan toekomstig gebruik van moderne apparatuur. Een groepenkast zal aan alle moderne eisen voldoen.
  4. Het kan zo zijn dat het aantal elektrische apparaten in huis of op kantoor uitgebreid worden, omdat die elektrische apparatuur veel vermogen nodig heeft.

Onderdelen van de groepenkast vervangen

De standaard onderdelen van een groepenkast zijn verplicht, waaronder de hoofdschakelaar en de aardlekschakelaars:

  1. De hoofdschakelaar beveiligt de elektriciteit wanneer deze de groepenkast binnenkomt.
  2. Minimaal 2 aardlekschakelaars die beveiligen wanneer er een lekstroom wordt gedetecteerd. De aardlekschakelaars zorgen ervoor dat de installatie wordt uitgeschakeld zodra er een lek detectie is.Op deze manier wordt brand voorkomen.
  3. Iedere elektriciteitsgroep wordt uitgerust met minimaal 1 installatieautomaat voor de toevoer van elektriciteit naar alle apparaten.De automaat voorkomt beschadigingen aan elektrische installaties bij te hoge elektrische stromen. Na kortsluiting of overbelasting kun je het elektrische apparaat weer gebruiken in een andere groep.

Moderne apparatuur  aansluiten op een verouderde groepenkast

Apparaten die veel vermogen nodig hebben zijn bijvoorbeeld een keramische kookplaat, een laadpunt van een elektrische auto. Voor mechanische ventilatie wordt aangeraden deze op een aparte groep aan te sluiten. Maar ook apparatuur zoals een vaatwasser, wasmachine en droger hebben veel stroom nodig, waar een verouderde meterkast niet aan kan voldoen.

Wanneer er geen uitbreiding komt in de groepenkast, dan ontstaat er een overbelasting in het elektriciteitsnet met kortsluiting tot gevolg.

Oude woningen hadden nog weinig elektrotechnische voorzieningen en een nieuw huis vraagt meer. In het geval van een oude woning moeten het aantal groepen dus vaak uitgebreid worden.

Kosten vervangen groepenkast

BDV Montage biedt groepenkasten aan tegen scherpe tarieven. Wij verzorgen de volledige installatie op locatie, door het gehele land. Wij bieden tevens 10 jaar garantie aan op onze groepenkasten.

1 fase groepenkast: Vanaf €375 (incl montage)

3 fase groepenkast: Vanaf €500 (incl montage)

In overleg met u bepalen wij op welke dag en tijd wij langskomen om de volledige installatie bij u thuis of op kantoor te verzorgen.

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte