Heeft u een elekrische kookplaat en wilt u graag dat deze naar wens werkt? Of bent u aan het nadenken om over te stappen naar elektrisch koken, en uw gasfornuis vaarwel te zeggen? BDV Montage helpt u graag om uw kookplaat correct te installeren. De prijs van het inhuren van een elektricien staat op deze pagina vermeld. Mocht uw situatie afwijken van de ondergenoemde problemen met de bijbehorende prijs, dan kunt u ook een vrijblijvende offerte opvragen.

elektrische kookplaat aansluiten

Elektrisch koken wordt steeds populairder, en dit is met een reden. Het is voordeliger, efficiënter en beter voor het milieu. Gas wordt steeds schaarser, en om die reden hebben vele de overstap al gemaakt naar elektrisch koken. Heeft u een elekrische kookplaat en werkt deze niet naar behoren? Of wilt u uw gasfornuis vervangen voor een systeem van elektrische koken? De elektrische installatie van de kookgroep is een klus voor gevorderden. Wij helpen u graag om de installatie deskundig neer te zetten, zodat u jaren vooruit kunt met u nieuwe kookplaat.

De kookgroep aansluiten

Een kookgroep is een veelvoorkomende groep in de groepenkast. Deze groep (automaat) maakt het mogelijk om een kookplaat aan te sluiten. Het zijn 2 blokjes die aan elkaar vastzitten en samen 1 hendel hebben. Je kunt een kookgroep in zowel een 1 fase groepenkast als een 3 fase groepenkast aansluiten. Er moet een kabel in verbinding van de groepenkast en de kookplaat gelegd worden. Een elektrische kookplaat verbruikt meer stroom dan een standaard apparaat. U kunt zowel een 2- als 3-fasen elektrische kookplaat aanschaffen. Een 1 fase kookaansluiting wordt afgeraden, omdat kortsluiting sneller voorkomt.
    • Een 3 fase aansluiting is handig omdat er al gauw bij gelijktijdige verbruik van apparaten de stroom hoger ligt dan 7360 Watt. Bij een 3 fasen kookplaat wordt er meer elektriciteit verbruikt, maar de kookplaat is ook sneller. Het gaat hier om een 3-fasen aansluiting in de meterkast. Een 3 fase aansluiting noemt men ook wel een aansluiting voor krachtstroom. Je herkent krachtstroom aan een grote kookgroep die bestaat uit 4 gekoppelde groepen.
    • Een 2 fase kookplaat is minder snel en verbruikt minder elektriciteit dan een 3 fase kookaansluiting. Het gaat hier om een vermogen van meer dan 3680 watt.U wilt natuurlijk in de toekomst een kortsluiting en brand door kortsluiting voorkomen.
    • Bij 1 fase kookgroep kan het sneller gebeuren dat je stoppen doorslaan als je meerdere apparaten op dezelfde kookgroep hebt aangesloten. Een vermogen tot 3680 watt is geschikt voor een 1 fase aansluiting.
     

    Kosten elektrische kookplaat installatie

    De prijs voor het installeren van de elektrische kookplaat is vanaf €300. Bij het kopen van de kookplaat kunt u ook al contact opnemen, voor het opvragen van een offerte. Een van onze elektriciens weet bij het zien van de groepenkast een goede schatting van de prijs te geven.

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte

Call Now ButtonDirect een offerte